Susan och Esmerelda

En sak som jag skrev under NaNoWriMo var en liten novell som jag hittade på medan jag skrev den. Jag har inte gått tillbaka för att rätta något, inte ens grammatiska fel.

”Det var en gång en flicka som hette Esmerelda men ville kallas Melly eftersom hon ogillade namnet Esmerelda. Det var fult och gammalmodigt tyckte hon, men det tyckte inte hennes föräldrar eller äldre släktingar och bekanta. De envisades alla med att kalla henne Esmerelda. ”Esmereeeelllddaa!!” ropade de. Mycket högt. Och det var ju pinsamt när någon från skolan var där – de flesta började fnittra, hennes vänner stirrade obekvämt bort i taket, och de elaka höll alltid på i flera dagar efter: ”Esmerelda. Esmerelda! Esmereeeelllddaa!!”

Detta trots att Esmerelda inte alls är så fult jämfört med vissa andra namn, som Prunilla eller Agathy. Det var bara det att Melly själv tyckte det var så fult och skämdes för sitt namn, så alla andra började också tycka det.

Men det här skulle inte alls handla om Melly’s namn, eller hur hon mobbades, eller hennes lyckliga giftermål med en spansk man som hade det vackraste namnet i världen (tyckte hon): Esmereldo. Den här historien handlar inte alls om Melly. Det handlar om hennes morbrors halvsysters kusins guddotters bästa väns grannes katt. Som också råkade vara Mellys katt. Katten hette Susan.

Susan var en fin, stilig hankatt. Mellys föräldrar var inte så vana vid katter, och när de köpte Susan för Melly’s tio-års födelsedagspresent visste de inte vilket kön den var. Melly hade ivrigt öppnat lådan med hål i, lyftat ut katten och gosat med den. ”Vad underbart gullig den är!” utbrast hon. ”Är det en pojke eller flicka?” Melly’s föräldrar tittade tveksamt på varann, och till slut sade hennes pappa ”Du får själv besluta kattungens kön, Esmerelda.” Melly var i den åldern där hon stor nog för att förstå vad pappan menade, trots han krångliga formulering, men inte stor nog för att förstå att man kan inte bara bestämma en katts kön.

Katten kallades alltså Susan, och trots att han kläddes upp i princesskläder fick han aldrig ungar. The end.”

Annonser

~ av christa89 på november 9, 2008 - 22:39.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: