Det ska bli bli ett sant nöje att döda dig – Magdalena Graaf

Det här var en ganska vanlig självbiografi – d.v.s ja, hon gillar att tala om sig själv och tycker hon är en helt otrolig person. Vilket hon är, men det är ju alla.

För att hoppa direkt till det intressanta: I boken måste hon välja ett nytt namn, det fick inte vara allt för nära hennes egna namn, och fick inte heller vara namnet på någon hon kände väl (till slut bestämde hon sig för ”Mikaela”). Det här har jag inte kunnat sluta tänka på.Vad skulle jag välja för namn? Jag har alltid tyckt om namnet ”Nelli”, å andra sidan så tycker jag det skulle vara häftigt att ha ett namn man kunde förkorta, och Nelli är för kort för att förkorta ordentligt. Förslag, någon?

Vad skulle ni välja för er själva? Igen: namnet får inte likna ditt namn du har nu – t.ex. om du heter Christoffer får du inte välja Christian – och om du känner någon som har det namnet får du inte heller välja det (om det är ett ytligt bekant går det an).

Annonser

~ av christa89 på februari 9, 2009 - 20:41.

5 svar to “Det ska bli bli ett sant nöje att döda dig – Magdalena Graaf”

 1. ”Det här var en ganska vanlig självbiografi – d.v.s ja, hon gillar att tala om sig själv och tycker hon är en helt otrolig person. Vilket hon är, men det är ju alla.”

  Är det allt du har att säga? :O Klart att alla är otroliga personer, men om det är allt du tycker hon säger har du verkligen missförstått hela boken. Det här är ju för det första en fantastisk historia, för det andra bra skrivet för att vara av någon som annars inte alls är författare, för det tredje väldigt modigt att komma ut med sådana saker (något som du och de flesta andra inte skulle göra), och för det fjärde en hjälpande hand åt de många kvinnor som är i samma situation. Och allt du har att säga är att hon gillar att tala om sig själv?

  Nej, nu blev jag riktigt besviken 😦 Magdalena har uträttat mycket mer i sitt (korta) liv än vad de flesta av oss andra kommer göra under en livstid.

  Namn: Joe. Kanske lite för likt mitt riktiga namn, men jag ahr alltid viljat heta Joe 😛

  Och du skulle kunna heta Lotta, Liselott eller något åt det hållet. Du ser ut som en Lotta 😛

 2. Jag orkade bara inte ha ett stort föredrag om henne. Ja okej, hon är duktig etc. Big whoop.

  Jag ser ut som en Lotta? Nu blev JAG besviken 😉 i så fall ser du ut som en Algot. Nej, ska inte vara dum mot dig. Du får heta Joe och jag heter Josephine som kan förkortas Jo 😛

 3. Åh, nu kom jag att tänka på Jo, Englans ”Supernanny” 😛 Hon visade en gång ett enkelt test om den egna ”zonen” (och då främst barns sådana) och hur en familj gjorde fel när de gick fram till barnen och tvingade dem att hälsa på nyankomna (och främmande) gäster.

  I testet fick pappan sitta på knä i en ring medan Jo långsamt närmade sig. Först stod hon i en ring längre bort – inga problem. Sedan flyttade hon till en ring närmare pappan. Till sist stod hon precis bredvid honom och såg ned på honom medan hon pratade. Man kunde riktigt känna hur ”kränkt” pappan blev 😛

  Poängen var självklart att man borde huka sig och vara på höjd med barnet, något som jag egentligen tycker var självklart…

 4. Ja, jag kan vara supernanny Jo!

  Självklart ska man komma på barnens höjd, men det brukar inte vara någon problem för mig. (Inga kommentarer, tack! Jag menade förstås det att jag gärna sitter/ligger på golvet.)

 5. Haha! Vad liten du är 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: