Hups!

Lägenheten behövde verkligen dammsugas igår, särskilt eftersom vi skulle flytta ut. Den kom fram ur skrubben i all dess tejpade prakt. Det gick fint en stund, även om man måste plocka för hand det som den inte orkade med.

Men när vi flyttade kontakten för att bättre nå andra delen av lägenheten, då hördes *VHVHVHVHHhhhh…* (dammsugaren), *poff* (säkringen), *förtvivlade skrik* (oss). Den ena säkringen ansvarade tydligen för tre fjärdedelar av lägenheten, så det kändes rätt mörkt. Med hjälp av pannlampa fick vi veta att det inte fanns någon extra 10A säkring.

Fungerar dammsugaren månne efter det här, undrade vi (som om det inte var självklart). Vi tog dammsugaren till delen av huset som fortfarande hade ström, och slog på den. Och slog av den så fort vi kunde, på grund av en mindre explosion. Med alla fönstren öppna konstaterade vi att det inte bara var nya säkringar, utan en ny dammsugare som behövdes.

Nästa dag, nästa dammsugare. Vi håller på att dammsuga bilen inför resan. *Plopp*, *VHHHHHHH!* Den nya dammsugaren var tydligen så effektiv, att den kunde suga upp bilens cigarettändare, även om tändaren satt stadigt i behållaren. Imponerande. Däremot var tändaren aningen för tjock och fastnade rejält halvvägs upp för röret.

Efter en kvarts petande och bankande kom det lös. Men hur lyckas man? Tänk vad pinsamt om man åka tillbaka till elbutiken efter en dag och erkänna att man redan har haft dammsugaren sönder!

Annonser

~ av christa89 på november 24, 2009 - 15:49.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: