Christas matlagningskurs

Idag ska vi ha kaka med vispgrädde. Vispgrädden ska vispas innan man börjar med kakan, bara för att visa att man inte är en såndär matmes som envisas med att tänka ut saker i förväg. Vi är inga matmesar, vi.

Någonting gick dock fel. Lite för hög effekt på den där stavvispen? Nå, kakan blir god i alla fall.

Eftersom vi inte har en kakform måste vi använda en gratängform. Eftersom ska bara göra en liten tårta trots att vi inte har en liten gratängsform, ska vi använda en stor en. Med den mängd kaksmet och den storleks form kommer kakan att bli circa 3 mm tjock. Hur ska det här gå?

Bli inte förtvivlad, UppfinnarChrista kan sånt! Hon hämtar en sax, aluminiumfolie, en mjölkkartong och (såklart) en gaffel! Snabb som blixten klipper hon upp en sida av mjölkartongen, virar in den i folien, lägger den som extravägg i gratängformen och häller i smeten. Med gaffeln som stöd så att smeten inte tränger ”väggen” undan, är kakan klar att slänga i ugnen.

Det var lite smet som läckte, men annars fungerade det perfekt.

För annan god mat a la Christa, här kan ni läsa om SMÖRgåsen.

~ av christa89 på mars 11, 2010 - 12:00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: