Dessa svenskar

Vi bodde i ett jättefint vandrarhem i Brålanda häromdagen (ja, jättefint förutom det här). Fint men, vad ska man säga – intressant.

Anläggningen var jättestor, och vi tycktes vara de enda som sov där den natten, men ändå ledde de oss nerför flera ekande tomma korridorer till ett rum längst bort.

Men det som roade mig mest (det krävs inte mycket) var personalen, särskilt en viss gubbe som tycktes ha hand om kundrelationerna. Jag ringde honom på eftermiddagen när vi var på väg åt det hållet, för att se om vi kunde boka rum där. ”Och varifrån kommer ni idag nu då va?” sade han. ”Kongsvinger i Norge” svarade jag. ”Jaså ja är det på det sättet då förstår jag väl va, ja visst ja!” sade han. Så säger inte en finne när det duger med ett ord.

Vi kom fram, han visade oss runt, fortfarande i samma stil: ”Det här vet ni är köket ja så är det vet ni väl ja visst ja!” Nästa dag, när vi höll på med hela äta/packa/städa rutinen, höll hela personalen till med en flera timmars kaffepaus i köket, som låg alldeles bredvid vårt rum. Det kändes som om man träffade på honom varje gång man steg ut ur rummet för att hämta något, och inemellan stack han huvudet in i rummet för att se hur det var med oss. Alltid med en pigg liten kommentar. ”Jaså hur är det ni har ni sovit gott inatt då, va, det hoppas jag förstår ni väl så är det ja!”

Jag drömde om honom inatt, han hade ingenting med drömmen att göra men han bara poppade upp hela tiden med tomma kommentarer. Han var ändå kan man säga bra på att säga ingenting det kan man nog säga, ja det var han väl visst ja!

Annonser

~ av christa89 på mars 20, 2010 - 12:12.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: