Skriverier :)

Jag bestämde mig för att sätta hit lite av det som jag har skrivit i en dagbok-liknande sak – inte dagbok direkt, för att det går ofta ett par månader emellan när jag har skrivit, och dessutom är den inte så personlig utan närmare reflektioner. Det här är från när jag började andra årskursen i gymnasiet och framåt, och jag har inte rättat nånting. Ursäkta framställningsformen, inskannad text, men jag orkade inte skriva in allt på datorn 😀 och en del av vad jag har skrivit är svårt att återge med times new roman 😛 (Jag hatar times new roman, den är så tråkig!)

När mina bröder inte ännu kunde uttala mitt namn kallade de mig för Ta, så därifrån kommer krumeluren jag använder som signatur. Kanske jag borde föreslå det alternativet för finnarna, som kallar mig Rista *himlar med ögonen*…

Förvänta inte så mycket nytt att komma till den här sidan, åtminstone inte i snabb takt.

Pärmen:

image-12.jpg

Tänk om vi måste flytta bort:

s. 1

Om alla sade vad de tänkte:

s. 2

Jag gillar inte mina jämnåriga:

s. 3

Förutfattade meningar:

s. 4

Auktoritet och vänskap:

s. 5

Frihet!

s. 6

Objektet:

s. 7

Nattugglor och morgonpigga:

s. 8

Jag är glad trots allt:

s. 9

Var har vårt samhälle gått fel?

s. 10

Prosa:

s. 11

Tystnad som kommunikationsmedel:

s. 12

***********************************************

Vi har inte någon scanner längre. Den gick bokstavligen upp i (mycket illaluktande) rök. Men det hör inte hit. Jag skulle skriva in ett nytt inlägg, skriva alltså för att scannern är officiellt död.

26.4.08, kl. 23.10:

Jag hade tänkt läsa Singer ikväll. Inte skriva. Men alltför ofta väcks min musa i duschen och då måste jag, halvt motvilligt, skriva – annars får jag ingen ro. Jag undrar hur många ord man skriver under sitt liv? Jag har åtminstone skrivit flera tusen sedan jag senast skrev här. Och varit sjuk och tappat flera kilon och sakta men säkert nästan tagit igen dem. Och skrivit studenten, och rest, och latat mig. Och skaffat mig en pojkvän (eller: blivit skaffad som en flickvän? 😀 ) och fått min första kyss, och min andra och min tredje… och åkt rullskridskor flera timmar i sträck (motion!) och skrivit: dikter, noveller, och en novell ska publiceras. Jag som inte trodde att jag skulle någonsin vilja publiceras. Mycket har jag fått lära mig om mig själv den senaste tiden. Olika sidor av mig själv. Jag kan bli fysiskt sjuk – spy – av oro, det hade jag aldrig trott. Oj vad dyster jag låter idag! Visst, jag har haft mycket att ”funtsa”* på, har gråtit, men jag har skrattat mera, och har lärt mig om sådant jag inte ens visste fanns.

-Ta (Värt det? Absolut.)

*funtsa är finlandssvenskt slang för fundera, som i ”jag tar mig en funtsari” = jag funderar lite

Annonser

3 svar to “Skriverier :)”

  1. Har aldrig förr besökt den här sidan. Det ångrar jag nu. Speciellt det sista, icke-skannade, tyckte jag om (26.4.08 ) 😀 Och en del saker visste jag inte ens om :O (Du sa att du hade magproblem eller något sånt, vilket ju var sant, men kanske inte hela sanningen?)

  2. Vad är sanningen, filosoferar jag. Vilket betyder att jag inte ger ett rakt svar, vilket betyder att svaret inte är det jag skulle vilja att det var.

    Jag har annars nästan övergivit det här häftet eller vad man nu kallar det och skriver istället ½ timme friskrivning per kväll, på datorn. Som en dagbok fast det handlar just aldrig om vad som har hänt under dagen. Men som det ser ut nu finns det inget där som jag skulle kunna tänka mig sätta ut på nätet 😛 mest självupptagenheter…

  3. Great site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: